Alphen 2017

Verslag Alphen 2017

Na de zéér teleurstellende prestatie in Great-Eccleston waren we helaas niet gekwalificeerd om deel te nemen op het EK in Stroe. Voor het team een telleurstellende mededeling omdat dit wel één van de doelstellingen was dit seizoen.

In de aanloop naar de wedstrijd in Alphen hebben we eigenlijk een vrij rustige sleutelperiode gehad, doordat we in Great-Eccleston geen normale run hebben kunnen rijden en geen data hadden, kon er aan de trekker eigenlijk weinig gebeuren.

Op zaterdagochtend werd “Het Meisje” in de vrachtwagen geladen en net na de middag zijn we vertrokken richting het Brabantse wedstrijdterrein.

Deze reis hadden we 1 van onze teamleden “uitgeleend” aan het team van de Pokerface om de vrachtwagen en trailer naar het wedstrijdterrein te rijden. Hier hebben we onderweg nog even op gewacht zodat we samen richting de wedstrijd konden rijden.

Eenmaal daar aangekomen snel het kamp opgezet en zijn we naar baan gegaan om naar de wedstrijden te gaan kijken. Bij de Compact Diesel klasse was het natuurlijk wachten op de andere trekker bij ons uit de stal. Ditmaal met Niek achter het stuur wilde het helaas niet lukken om een Full Pull neer te zetten, maar stopte de Red Angel ermee bij een afstand van 33.90 meter. Helaas bleek al snel dat er iets in de aandrijflijn niet helemaal goed gegaan was.

Als laatste klassen deze wedstrijd was het de beurt aan de Superstocks om hun opmars te maken op de Alphense klei.

“Het Meisje” was als 5e trekker aan de beurt in de klasse en vanaf de eerste meter konden we snel zien dat ze er heel veel zin in had. De snelheid werd gemaakt maar helaas kwam ze niet verder dan een afstand van 97.72 meter. Bij stilstand was meteen te zien dat er sprake was van een olielekkage en terug in het Parc Fermé was al snel te zien waar dit vandaan kwam, helaas was één van de blindpluggen uit het blok gesprongen waardoor er heel veel olie verloren is gegaan.

Na 12 trekkers ging helaas de sleepwagen kapot en hierdoor werd er door de rijders en wedstrijdleiding besloten dat de wedstrijd geneutraliseerd werd. Dit hield in dat de punten en het prijzengeld gelijk over alle teams verdeeld werd.

Gelukkig voor het publiek werd de klasse wel verder verreden voor een andere sleepwagen, maar dit had voor de competitie verder geen betekenis meer.

Dit was voor ons de laatste wedstrijd van dit seizoen, en we gaan ons nu opmaken voor het welbekende winterwerk.