Great Eccleston 2017 (EC)

Verslag Eurocup Great Eccleston (GB) 2017

De aanloop naar deze wedstrijd verliep enigzins wat stroef. Na de wedstrijd in Hongarije werd de gehele trekker uit elkaar gehaald en bleek al snel dat 1 zuiger gesmolten was.

Nadat dit allemaal weer gerepareerd was werd de zaterdag voor vertrek nog getest en getuned bij Rob van der Waal om de trekker beter afgesteld te krijgen. Maar hier bleek al snel dat er ergens in de trekker iets niet goed zat.

Helaas betekende dit dat wederom de gehele trekker uit elkaar gehaald moest worden om dit probleem te vinden, maar gelukkig stond deze maandagavond dan echt weer klaar voor vertrek richting Engeland.

Op Dinsdagavond is het eerste deel van het team met vrachtwagen en auto vertrokken met de Ferry naar Engeland en op Vrijdagavond kwam het tweede deel van het team met het vliegtuig naar Manchester.

Op het terrein hadden we samen met team Brutus uit Engeland een kamp opgezet met de grote partytent tussen de vrachtwagens in.

Op Zondag hebben we eerst gekeken naar de klasse waar de “Brutus” in rijdt, namelijk de 4.5 Ton Supersport klasse. Hierin pakte de “Brutus” voor het eerst in 4 jaar de 1e plaats!!!!

Hierna werd alles klaargemaakt voor de Superstock klasse en was het tijd om “Het Meisje” richting de start te laten gaan.

Tijdens de eerste poging wilde het weer niet lukken om met de trekker van haar plaats te komen. Doordat we nu als laatste trekker moesten starten konden we géén 6 plaatsen opschuiven maar kregen we 6 minuten de tijd om het nog een keer te proberen.

Gelukkig is het gelukt om de trekker weer op tijd klaar te krijgen en mochten we het nog een keer proberen.

Helaas maakte de baan official hier een fout door in eerste instantie de groene vlag te geven waardoor Bram begon met optoeren en wilde vertrekken, maar in de tussentijd had de official de rode vlag getoond.

Bij vertrek zag Bram in zijn ooghoeken de rode vlag en stopte onmiddelijk zijn trekpoging, maar kreeg gelijk te horen dat hij gediskwalificeerd was voor het rijden met de rode vlag.

Het resultaat deze dag viel dan ook heel erg tegen maar al met al hebben we met onze Engelse vrienden van het Brutus team een héél gezellig weekend gehad en blijven we vooruitkijken om de volgende wedstrijd weer strijdklaar te staan.