Hajdúböszörmény (EC) 2017

Verslag Eurocup Hajdúböszörmény (Hongarije) 2017

Na de wedstrijd in Lochem zijn er een aantal kleine dingen aangepast en verder werd het normale onderhoud gepleegd zodat we op Woensdag ochtend rustig konen vertrekken richting Hongarije.

Met een héle lange reis voor de boeg werd er ruim op tijd vertrokken zodat we onderweg niet hoefde te haasten.

Donderdagavond arriveerde we in Hongarije op de plaats van bestemming en was er door het team van D’n Aerdvruter een plekje voor ons vrijgehouden naast hun vrachtwagen.

Op vrijdag was het tijd voor de welbekende optocht door het dorp in Hongarije wat elke keer weer een hele beleving is.

Na de optocht was er in de avond nog een groot feest georganiseerd, waar we vanaf de vrachtwagen van konden genieten, maar uiteraard zijn we nog wel even bij het podium wezen kijken.

Zaterdag hebben we de hele dag genoten van de wedstrijden en  zondag was het dan eindelijk tijd om de Superstocks naar de baan te halen.

Door een beetje regenval in de nacht voor de wedstrijd duurde het nog wel even voordat de baan geprepareerd was maar zonder héél veel vertraging begon de wedstrijd wel normaal op tijd.

De eerste   poging had “Het Meisje” er geen zin in en mochten we 6 plaatsen opschuiven. Snel de koppeling versteld en bij de 2e poging ging ze wel van start en haalde een overtuigende FULL PULL!!!

In de pits bleek al snel dat er een riem kapot was en deze werd met hulp van team Van der Waal snel vervangen.

In de finale liep het helaas minder goed af en haalde we maar een afstand van 18 meter. Helaas maar een 11e plaats behaald, maar wel een geweldige ervaring weer om hier te mogen rijden.

Hierna weer alles inpakken en klaarmaken voor de lange terugreis naar de   thuisbasis in Vierpolders.