Brande 2017 (EC)

Verslag Brande 2017 (EC)
Voor de aanloop naar Brande, hadden we gelukkig 2 weken de tijd, en deze tijd is dan ook goed benut door de teamleden, er zijn deze periode namelijk een aantal dingen aangepast en veranderd.
Allereerst wisten we na de wedstrijd in Cadzand al snel dat de trekker maar op 5 cylinders had gelopen, hier werd dan ook snel naar een oorzaak gezocht.

Het bleek dat de klep van Cylinder 3 niet meer goed afsloot en hierdoor geen compressie meer maakte. Dit is door hulp van Rob van der Waal gelukkig weer allemaal opgelost. Ook werdt in deze 2 weken de vrachtwagen weer onder handen genomen. Er was natuurlijk al een doorgang(etje) van de bak naar de cabine, maar deze was voor het mooie net te klein. Deze werdt dan ook aan beide kanten met bijna 60 centimeter breder gemaakt.

Voor onze Interieurverzorgsters was er in de vrachtwagen dus een berg werk te verzetten de laatste dagen voordat we naar het Deense Brande gingen afreizen, want de rest van het team had het alles behalve schoon gehouden.

Op Vrijdagavond hebben we de trekker ingeladen en op zaterdagochtend zijn we vertrokken richting deze mooie Eurocup wedstrijd, tijdens deze wedstrijd staat er veel op het spel doordat de punten in het klassement zo dicht bij elkaar liggen, mocht er absoluut geen misstap gemaakt worden op de Deense klei.

Helaas bleek bij aankomst in Brande al snel dat het nog maar een twijfelgevalletje werd of dat de wedstrijd wel doorging. Er was de afgelopen dagen zoveel regen gevallen dat het rennerskwartier al volledig kapot gereden was.

Helaas kregen we zondagochtend dan ook al snel te horen dat er een grote kans was dat de wedstrijd geannuleerd werd door de vele regenval. Begin van de middag kwam dan echt het verlossende woord en werd de wedstrijd definitief afgelast. Dit betekende helaas voor ons dat we wel voor niks hierheen waren gekomen, maar aan de andere kant besefte we onszelf ook dat je op deze baan meer kapot had kunnen maken dan daadwerkelijk nodig was.

Al met al hadden we het met het team reuze gezellig in de vrachtwagen en werd er véél gelachen, mede doordat het gat naar de cabine nu zo groot was dat de chauffeur en bijrijder elk gesprek gewoon konden volgen.

Uiteraard was het natuurlijk zonde dat de wedstrijd afgelast werd, maar we hebben er met het hele team een zéér gezellig weekend van gemaakt.