Cadzand 2017

Verslag Cadzand 2017
Na de wat tegenvallende prestaties in Putten, werd er gezocht naar wat een verbetering kon zijn qua vermogen van de trekker.

Er werden een paar kleine aanpassingen gedaan en zo konden we ons op zaterdagochtend op gaan maken voor de lange reis naar het zeeuwse Cadzand. Eenmaal daar aangekomen gelijk alles uit geladen zodat we wat van de wedstrijd konden gaan zien.

Al snel werd er opgemerkt dat het weer van de afgelopen dagen ook over Cadzand heen was gekomen en daardoor bleek al snel dat de baan in Cadzand alles behalve goed was. De Keep Moving Orange reed zich (zonder trekker ervoor) bij 90 meter helemaal vast! Hij lag met zijn buik op de grond doordat de sleepwagen zover weg gezakt was in de modder.

Al met al ging de wedstrijd gewoon door, en zag je met de tijd dat de baan wel ietsje beter werdt.
Rond de klok van 21:30 uur was het dan tijd voor de Superstocks!!! We hadden een lang deelnemersveld voor ons want we waren pas als 12e aan de beurt om de baan te betreden.

Rob van der Waal had vandaag de proeftrek met de Maximum Risk, deze ging bewijzen dat hetgeen de Rijders al een paar wedstrijden roepen, daadwerkelijk een verbetering in de sleepwagen was. Er was namelijk 3 Ton op de sleepvoet gelegd om de sleepwagen meer aan de grond te houden. Na 11 trekkers was het dan eindelijk de beurt aan Joey om “Het Meisje” op een mooie afstand weg te gaan zetten. Echter had zij daar geen zin in. Na een moeizame start kwam ze toch uit de startblokken maar bij een afstand van 97,22 meter stond ze helaas al stil.

Dit resulteerde in een 8e plaats voor ons deze wedstrijd, maar gelukkig wel met behoudt van de 6e plaats in de Nederlandse Competitie.

Na de wedstrijd hebben we alles ingeladen om ons op te gaan maken voor de lange terugreis naar Vierpolders, onderweg werdt er nog besproken wat er nu mis was gegaan en waar we de komende 2 weken naar moeten zoeken voor verbetering, want dan staat de volgende wedstrijd in Brande (DK) op het programma voor de Eurocup en hier mogen we zeker geen punten laten liggen!