Loerbeek 2017

Verlsag Loerbeek 2017
Zaterdag 27 Mei vroeg in de nacht kwamen we terug uit Erichem, en er werd besloten door een paar teamleden om dezelfde nacht nog de trekker uit elkaar te halen om het probleem van de olielekkage te vinden.

Binnen 2 uur tijd hadden we de gehele bovenbouw van de trekker eraf gehaald en werden al snel een paar dingen uitgesloten. Het echte probleem was nog niet gevonden maar het team besloot er even een paar uurtjes over te gaan slapen en zo werd “het schuurtje” om 05:00 uur gesloten.

Dezelfde ochtend was het alweer vroeg dag in de schuur, er moest snel gezocht worden naar het probleem om dezelfde middag nog in Loerbeek aan de start te verschijnen. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat er maar 1 verklaring kon zijn dat de olie naar buiten kwam in plaats van door de daarvoor bestemde oliekanalen afgevoerd werd.

De luchtdruk in het blok was dermate hoog dat de olie in de kop de weg van de minste weerstand zoekt. Dit werd aangepast door een extra ontluchtingsslang aan te brengen aan de zijkant van het motorblok en een extra slang op het kleppendeksel.

Hierna werd de rest van de trekker weer in elkaar gezet en werd alles in de vrachtwagen geladen om zo te vertrekken richting het zonnige Loerbeek. Éénmaal daar aangekomen en de trekker gelost kregen we ook hier weer een heleboel positieve reacties van onze “conculega’s” en andere mensen uit diverse organisaties.

Maar er was niet veel tijd, want we werden direct naar de baan geroepen om als een van de laatste deelnemers aan te haken. De start van de run ging heel goed en Joey had de trekker mooi in balans en zette deze dan ook mooi weg met een afstand van 96.60 meter!! Niet genoeg voor de finale maar het is zeker een heel mooi begin voor de nieuwe motor en het gehele team!

Al het harde werk door het hele team resulteerde in een hele mooie 5e plaats in Loerbeek en met deze punten behouden we onze 4e plaats in het klassement van de competitie. Dit is na de wedstrijd dan ook door het hele team met zijn allen gevierd tesamen met de vele mensen die ons nogmaals kwamen feliciteren met het behaalde resultaat. Ontzettend trots als team is het nu de taak de trekker nog beter af te stellen om volgende week naar Bernay in Frankrijk te gaan vertrekken voor de eerste wedstrijd in de Eurocup Competitie.