Testpull Erichem 2017

Verslag Testpull Erichem 2017

Op Vrijdag ochtend (26 mei) waren verschillende teamleden al vroeg weer in de schuur om “Het Meisje” wedstrijdklaar te maken. Deze dag werd er ook nog geregeld dat we deze avond een testrun mochten maken in Erichem om binnen 30 meter even te kijken of er geen rare dingen gevonden konden worden in de computer.
Echter werd het team verrast toen de trekker na het starten bij de schuur in de ochtend ineens uit ging en niet meer wilde starten. Alles op alles werd gezet om dit probleem te vinden en gelukkig werd er al snel geconcludeerd dat het “gelukkig” alleen een losgetrilde stekker was. Hierna kon dan eindelijk het afstellen gaan beginnen, en hier werd dan ook door het team de zorgvuldige aandacht aan besteed.

Na een dag lang afstellen en starten werd er nog even snel gegeten en hebben we rond de klok van 18:00 uur de trekker in de vrachtwagen geladen om daarna af te reizen naar Erichem.

Eenmaal aangekomen op het wedstrijd terrein werd de trekker gelost, en kregen we gelijk positieve reacties te horen dat het goed was om te zien dat we het toch voor elkaar gekregen hebben om de trekker weer op tijd klaar te hebben voor de volgende wedstrijd en vonden ze het leuk dat we in Erichem waren om te testen. Voor de organisatie toch ook een leuke ervaring om zo een stukje van een klasse te laten zien die er normaalgesproken niet verreden wordt.

Na een uurtje wachten mochten we onze opmars maken richting de kleibaan om zo onze testrun te rijden. De meeste teamleden die mee waren om het testen bij te wonen waren toch allemaal een beetje zenuwachtig.

Het optoeren ging heel netjes en Joey ging goed weg bij de start, rond de 30 meter haalde hij het gas eraf en rolde de trekker nog een paar meter verder. We hadden data waar we mee konden werken om zo de juiste afstelling te vinden voor de volgende dag in Loerbeek.

Helaas werd er al snel opgemerkt dat er iets niet goed gegaan was tijdens de run, het gehele blok lag vol met olie wat waarschijnlijk via de bougiegaten naar buiten was gekomen. Dit zou betekenen dat hij op de één of andere manier zijn olie uit de kop niet afgevoerd krijgt. Dit betekende toch nog een beetje huiswerk voor Loerbeek om dit op te lossen, maar desondanks waren we zéér tevreden met deze run.