Stroe 2017

Verlsag Stroe 2017
Na 2 weken hard sleutelen was het dan eindelijk zo ver, de eerste competitiewedstrijd van 2017 stond voor de deur. Nadat alles nog een keer was nagelopen hebben we de trekker in de vrachtwagen geladen en zijn we vertrokken naar het altijd gezellige Gelderse Stroe.

Rond de klok van 17:00 uur was het dan zover, Superstock Time!!! Met veel goede moed zijn we vertrokken om onze prestatie van vorig jaar in Stroe te gaan evenaren. Vandaag was het de beurt aan Bram om “Het Meisje” richting de eindstreep te helpen. Bram ging heel goed weg en zette een schitterende afstand neer van 99.07 meter!! Op dat moment goed voor een 1e plaats!! Hierna zagen we onze “concurenten” deze afstand niet halen, wel kwamen er nog 2 over de 95 meter maar de European Maid stond nog steeds op 1!!! Tot de laatste trekker de baan op kwam, de Zapo ging voorbij aan onze afstand en dit betekende een finale van 4 trekkers (European Maid, Interaction 2.0, Zeinstra Newborn Deere en Zapo).

In de finale was het de beurt aan Bram met “Het Meisje” om de eerste afstand weg te gaan zetten. De Maid ging heel mooi weg en had een heel mooi balans onderweg naar de eindstreep, echter kwam ze er helaas niet. Op de één of andere manier was de kracht er niet om meters te maken en tijdens het uitspinnen ging het dan ook mis.

Tijdens het uitspinnen zagen we onder de trekker het één en ander naar beneden vallen wat ons niet beviel. Bram opende na de run gelijk de kap en hier was dan ook al snel te zien dat er wat in brand stond.

Helaas had onze motor het begeven en zat er bij cylinder 1 een gat in het blok aan beide kanten. Dit was even een flinke tegenslag voor het hele team. Maar desondanks de schade waren we toch tevreden met het behaalde resultaat deze wedstrijd want voor de competitepunten hadden we goede zaken gedaan en hebben we toch nog een 4e plaats behaald!

Dit betekende echter wel een hoop huiswerk voor de komende 2 weken tot de volgende wedstrijd in Loerbeek, maar al snel hadden we met zijn allen afgesproken er met zijn allen de schouders onder te zetten om te zorgen dat we er de volgende wedstrijd gewoon weer zouden staan.